28. September 2016
Capuns
Recept da la Svizra Rumantscha
Ingredienzas per 4 persunas
250 g farina
3 ovs
1 tschadun grond grass
2 langeghers
100 g schambun cotg
1 tschagula
16 urtais gronds (ubain mo il verd dal cost d’urtais)
1 dl latg
1 tschadun pitschen sal
mintgamai 2 dl latg e broda da charn
50 g quadrins da charnpiertg
chaschiel grattà tenor plaschair
mintgamai in grond puschel tschagugliuns e peterschigl
Truschar la farina, ils ovs, il sal ed il latg ad ina pasta cumpacta. Tagliar en pitschens quadrins ils langeghers ed il schambun, manizzar la tschagula, il peterschigl ed ils tschagugliuns e maschadar en la pasta.
Rasar or ils urtais lavads e sguttads bain, tagliar davent ils fustis ed ils gnervs gross, metter sin mintga urtais in pau pasta ed als enrullar. En cas da basegn fixar cun in tgiradents.
Stgaudar il grass e brassar levamain e sin tuttas varts ils urtais emplenids. Far buglir il latg e la broda da charn e coier in quart d’ura ils capuns.
Alura laschar sguttar ils capuns ed als preparar sin ina platta. Brassar levamain ils quadrins da charnpiertg e metter suravi. Tenor plaschair springir chaschiel grattà.
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